I morgen skal lillemor ha sin siste dag i barnehagen. Etter sommerferien begynner en ny hverdag i en ny barnehage, og i den anledning dukket selvsagt kakemonsteret i meg frem. Resultatet ble en bananmarmorkake med sjokoladeglasur. Kaken er selvsagt sukkerfri, og er laget med økologisk spelt.
Bananmarmorkake
100 gram romtemperert Røros smør
50 gram Bjørkesøt
2 økologiske egg
2 økologiske bananer
225 gram økologisk siktet speltmel
2 ts økologisk bakepulver
1/2 dl økologisk havremelk
2 ss raw kakaopulver
2 ss vann
Del bananer og smør i mindre biter.
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør i mikseren i et par minutter.
Ta 1/3 av røren og bland inn kakaopulver og vann.
Hell røren opp i en rund form. Først halvparten av den lyse røren, deretter sjokoladerøren og til slutt lys røre.
Ta en pinne og dra noen streker for å blande den lyse og den mørke røren noe.
Stek på 180 grader i ca. 30 minutter og avkjøl før du har på glasuren.
Sjokoladeglasur
2 ss extra virgin kokosolje - økologisk
2 ss raw kakaopulver
2 ss vann
2 ss økologisk appelsinjuice
1 ss sukrinmelis
Bland alt sammen og smør over kaken.
Dryss litt grovt kokosmel over kaken.
Håper avdelingen hennes setter pris på kaken, og at lillemor får en fin siste dag i barnehagen.
Å nå fikk jeg lyst på kake! :D
SvarSlett