mandag 27. juni 2011

Pepperbiff med cognacsaus

Det er ikke ofte vi spiser biff, men på lørdag slo vi til med sen voksenmiddag og pepperbiff på menyen.
Oppskriften fant jeg hos VG Mat&Drikke, men jeg modifiserte den for å gjøre den litt mer kjernesunn.
Resultatet var veldig vellykket, og vi kommer helt klart til å lage denne på nytt.

2 møre biffer av okse
15 g sort hel pepper
1/2 dl cognac eller brandy
1 1/2 dl havrefløte
1/2 ss ripsgele
1 håndfull bladpersille, hakket
1/2 rødløk
2 store sjalottløk
1/2 liten purre
Olje til steking
Salt

Grovknus pepperkornene og sikt dem for å fjerne pepperstøvet.
Det kan du bruke ved en senere anledning.
Krydre biffene med den grove pepperen og salt.
Skjær løk og purre i skiver.
Stek løken bløt og gyllen i olivenolje, legg i purren underveis, og krydre med salt og pepper.
Legg løken til side så lenge.
Varm opp pannen igjen og stek biffene i olje.
Stek ca 3-4 minutter på hver side.
La biffene hvile på en tallerken mens du fikser sausen.

Hell alt fett fra pannen over biffene, hell cognacen i pannen og flamber.
Tilsett havrefløten når flammen har lagt seg.
Kok sausen til den tykner og rør inn ripsgele.

Smak til med salt og pepper og tilsett kjøttsaften (fra biffene) som har samlet seg på tallerkenen. Bland inn persille og legg biffene og løken i sausen.

Server med bakte søtpoteter, ca 45 minutter i ovnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

ShareThis